John Higgins: biografi, fakta fra livet, fotos

Indholdsfortegnelse:

En af de smarteste og mest berømte repræsentanter for snooker er John Higgins. Spillerens biografi begyndte i den lille by Wishaw, hvor han blev født den 18. maj 1975. Skotten modtog en international licens og blev professionel spiller i 1992.

Sammen med en anden, ikke mindre eminent britisk Ronnie O'Sullivan, trådte han ind i verdenseliten inden for snooker, et slags billardspil. Den første triumf skete i 1994, da han besejrede Dave Harold i finalen. Fra det øjeblik begyndte hans karriere at udvikle sig hurtigt.

Den skotske "troldmands" karriere

De første to sæsoner i sin karriere tilbragte John ganske beskedent. Han annoncerede sig selv i Grand Pri-turneringen, hvor han sensationelt vandt førstepladsen. Den berømte spiller stoppede ikke der, og allerede i den næste sæson vandt han to British Open og International Open- titler. Disse præstationer gjorde det muligt for skotten at indtage en 11. plads på ranglisten af verdens snookerspillere.

john higgins

I sæsonen 1995-1996 fortsatte John Higgins med at vise en fremragende kamp. Hans trofæsamling blev fyldt op med flere flere titler: German Open,International Open. Han blev kvartfinalist i verdensturneringen og slog sig selvsikkert på den anden linje i ratingen.

Sæsonen 1997/98 var den mest succesrige i skottens karriere. Higgins har været finalist i 8 ranglisteturneringer. Nu var der kun verdensmesterskabet, hvor han ikke var berømt for stor succes. En heldig kombination af omstændigheder kan føre spilleren til en elsket drøm. For at gøre dette måtte Stephen Hendry tabe i første runde af konkurrencen, og John, for at modtage det eftertragtede trofæ. Til sidst klarede han denne opgave og tog førstepladsen i ranglisten.

Stiger højt og falder hurtigt

I sæsonen 1998/99 lykkedes det ikke John Higgins at forsvare titlen. Spilleren forblev dog på førstepladsen takket være at have vundet flere store konkurrencer: The Masters, China International, UK Snooker Championship.

Den næste sæson var ikke mindre vellykket i mesterens karriere. I en af turneringerne scorede han flest point pr. For første gang blev der registreret en maksimal pause på 147 point ved Nations Cup og derefter ved Irish Masters-konkurrencen. Higgins har vundet flere trofæpræmier ved Welsh Open og Grand Prix.

I sæsonen 2000/01 begyndte John at takke nej. Først gik alt godt, og han besejrede den eminente Mark Williams i finalen i det britiske mesterskab. I Grand Prix'et stoppede han dog med at deltage på grund af brylluppet. I Nations Cup-konkurrencen tabte han til Ronnie O'Sullivan og faldt til tredjepladsen på verdensranglisten.

På trods af dårlig præstation i de næste to sæsoner lykkedes det John Higgins at blive i top femsnookerspillere.

Højt niveau af færdigheder - den første linje i ranglisten

I 2005/06 genvandt skotten sin fremragende form. Ved Grand Prix-turneringen vandt han en overbevisende sejr over sin evige rival Ronnie O'Sullivan. Samtidig satte John flere rekorder: 4 hundrede serier og 494 scorede point.

snookerspiller john higgins

Det britiske mesterskab var mindre vellykket for Higgins. Han tabte i 1/8-finalerne til sin modstander Ken Doherty, men vandt Wembley-turneringen. I M alta Cup-konkurrencen når en spiller finalen, men bliver besejret.

Ved Welsh Open-turneringen taber en erfaren mester på 1/8-finalen. China Open-konkurrencen slutter for skotten med et endeligt nederlag til Mark Williams. Han var en af favoritterne til verdensmesterskabet i 2006. Men til mange eksperters generelle overraskelse tabte han i første runde af konkurrencen til Mark Selby. På trods af dette lykkedes det snookerspilleren John Higgins at genvinde topplaceringen på ranglisten.

Ustabilt spil, frustrerende fans

Fans af den skotske "troldmand" forventede af ham de samme succesrige præstationer som den foregående sæson. John behagede dem dog ikke, men skuffede dem kun. Han kom med i Northern Ireland Trophy, hvor han tabte i ottendedelsfinalen til en kinesisk spiller. Derefter formåede han ikke at forsvare mesterskabs titlen i Grand Prix-konkurrencen.

Ved det britiske mesterskab viste Higgins den højeste klasse og nåede semifinalen. Han tabte dog til den kommende vinder PeterEbdon. Så begyndte den erfarne mester at falde. Han fejlede i første runde af Welsh Open og M alta Cup. Ved China Open-turneringen nåede skotten 1/4-finalen, hvor han tabte til sin modstander og nære kollega Gramm Dott.

John higgins billede

Ved den prestigefyldte konkurrence i Sheffield var John Higgins ikke favorit. Ikke desto mindre lykkedes det ham at rehabilitere sig selv foran fansene og vinde endnu et trofæ.

Verdensberømmelse - den første seriøse succes

I 1998 deltog skotten i verdensmesterskabet. Han nåede finalen for første gang i karrieren og snuppede sejren fra den unge og lovende Mark Selby. Englænderen kvalificerede sig og viste en høj spilleklasse. Men hans modstander viste virkelig dygtighed og viljen til at vinde. Som et resultat fejrede "troldmanden" succes.

Han blev den første mester i 1998, da han kun var 23 år gammel, foran to geniale spillere i denne indikator, Williams og O'Sullivan. Efter 9 år vandt han det andet verdensmesterskabspokal.

MBE John Higgins

I 2007 indrømmede indehaveren af æres titlen "Member of the Order of the British Empire" John Higgins i sit interview, at denne begivenhed blev en af de vigtigste i hans liv efter fødslen af et barn. Næste sæson var ikke mindre vellykket for en erfaren spiller. Han blev vinder af Grand Prix-konkurrencen og modtog sin tredje mesterskabstitel. På ranglisten af snookerspillere tog han 4. pladsen, og et år senere blev han dens leder.

Bestikkelsesanklager

I april 2010 deltog en skotsk spiller i et forretningsmøde med sin manager. En indflydelsesrig forretningsmand foreslog Higgins og Mooney at holde en række snookerkampe på kontraktbasis.

På det tidspunkt besluttede den 3-dobbelte verdenstitelindehaver at acceptere et fristende tilbud og holde et fast spil. Som et resultat måtte John indrømme i flere rammer. Det samlede beløb for bestikkelsen var omkring $400.000.

Higgins er blevet suspenderet fra snookerkonkurrence efter en intern undersøgelse. Ikke desto mindre besluttede den erfarne skotte at afvise beskyldningerne og sagde, at han i hele sin professionelle karriere aldrig bevidst havde savnet.

Ifølge en uafhængig domstols afgørelse fik spilleren en bøde og en suspendering på seks måneder, og hans manager blev udelukket fra snooker på livstid.

Vend tilbage til spillet

Tilbage fra sin suspension vandt John adskillige turneringer. To af dem er de mest prestigefyldte: Det britiske mesterskab og verdensmesterskabet. Skotten fortsatte med at demonstrere et højt niveau af snookerspil. John Higgins, hvis biografi er et direkte bevis på hans talent, "formåede" at vinde også i ETPC-5. ETPC-6 var ikke så vellykket for ham. Han nåede finalen, men tabte til den fremtidige mester Michael Holt.

Det britiske mesterskab John holdt på et højt niveau og mødtes i finalen med Mark Williams. Under mødet var spilleren underlegen med en score på 2:7 og 5:9. Men i den hårdeste kamp,Higgins formåede at vinde. Denne titel var den tredje i hans karriere.

John higgins biografi

Ved February Welsh Open nåede han finalen og modtog endnu et trofæ og slog Stephen Maguire med en samlet score på 9:6. Den følgende måned triumferede skotten også ved Hainan Classic.

Livet uden for snookeren

Selv den firedobbelte verdensmester John Higgins har ret til privatliv. I 2000 indgik han et officielt ægteskab med sin elskede Denise. Gennem årene fik de tre børn: pigen Claudia, drengene Oliver og Pierce. Derudover forsøger han altid at deltage i fodboldkampe for sit yndlingshold fra Celtic.

den firedobbelte verdensmester john higgins

I 2006, efter at have tabt M alta Cup-finalen, blev John smidt ud af flyet på grund af ekstrem beruselse. Men som forberedelse til den næste turnering og verdensberømmelse i Crucible, lykkedes det spilleren at stoppe med at drikke alkohol.

I 2011 havde Higgins en stor tragedie. Hans far døde af kræft. Han fulgte næsten altid sin søn til alle verdensturneringer.

Førstepladsen på ranglisten, sejr i det britiske mesterskab

Ved den årlige britiske turnering mødte skotten Mark Williams i finalen. John Higgins (billedet nedenfor) var fast besluttet på at vinde.

I den afgørende kamp viste waliseren et lavt spilleniveau. I semifinalen viste han karakter og viljen til at vinde. Finalen var dog yderst mislykket for ham. Den samlede score var 9-5, da skotten vendte skuden for at vinde 22 trofæer i sin karriere som professionel spiller. Han er en af de store, der har vundet det britiske mesterskab mere end to gange.

John Higgins fortsætter med at glæde sine fans med et talentfuldt spil. På trods af en lille tilbagegang, viser han fortsat et højt niveau af færdigheder. I øjeblikket er han placeret på 6. linje på verdensranglisten. Den skotske "troldmand" fra Wishaw er for altid kommet ind i det populære spils historie.