Det mest populære stævne i verden. Dakar byder vinderne velkommen

Indholdsfortegnelse:

Rally er en af de mest populære typer af moderne racing. Det er meget spektakulært, og derfor interessant for millioner af seere rundt om i verden. Blandt alle slags mesterskaber er ruten "Paris-Dakar" speciel. Dette løb skiller sig ud fra resten. Hvorfor tiltrækker det fans og deltagere så meget? Dette vil blive diskuteret i denne artikel.

Historien om det berømte bilmarathon

Paris-Dakar Rally er blevet afholdt siden slutningen af 1978. Forfatteren til ideen om en sådan rute var en motorcykelracer fra Frankrig T. Sabin. I 1977 farede han vild i den libyske ørken under Abidjan-Nice-løbet. Efter flere dages vandring uden mad og vand blev motorcyklisten fundet af nomader, der reddede ham. På trods af alle ulykkerne gjorde ørkenen et uudsletteligt indtryk på Sabin, som han ønskede at dele med hele verden. Det var denne idé, der inspirerede rytteren til at lave ruten for det mest populære rally til dato. Dakar skulle ifølge Thierry Sabines plan være løbets slutpunkt, og Paris var udgangspunktet.

dakar rally
dakar rally

Rallyets oprindelige rute gik gennem det nordlige Afrika, Algeriet, men på grund af den vanskelige politiske situation og øgede uroligheder i denne stat, blev et andet land, Marokko, godkendt til løbet. Nogle gange er en del af den måde, deltagerne overvinder gennem Libyen.

I begyndelsen var løbet en af verdensmesterskabets etaper. Konkurrencebestemmelserne vakte dog en del kontroverser, som et resultat af, at det blev besluttet at udelukke rallyet fra verdensmesterskabets samlede stilling og gøre det autonomt.

Det er interessant, at ikke kun professionelle racerkørere, men også mange rockstjerner, berømte atleter fra andre discipliner (alpine skiløbere, klatrere, lystsejlere og andre) deltog i konkurrencen gennem dens historie.

Rallyregler

For at deltage i denne konkurrence skal du kende reglerne for stævnet. Dakar er rutens endelige destination. Løbet starter i Paris. Konkurrencen varer i tre uger og dækker en distance på cirka 10.000 km. Racers må ikke kun deltage i specielle rallybiler, men også i biler samt lastbiler og motorcykler. Der er en særskilt konto for hver transportform. Antallet af deltagere kan ikke kun være professionelle racerkørere, men også amatører, som norm alt udgør omkring 80 % af det samlede antal ansøgere.

rally paris dakar

Som nævnt ovenfor inkluderer VM-stillingen ikke dette rally. Dakar er den sidste by på rytternes vej, hvor vinderne bestemmes. Tilfor at blive mester i konkurrencen skal du blot overhale dine rivaler i dette bilmaraton, i modsætning til World Cuppen, hvor deltagerne modtager point for hvert løb, som opsummeres ved sæsonens afslutning.

Rallyvindere

kamaz rally dakar

Op til begyndelsen af det 21. århundrede var Stefan Petransel hovedrekordholderen for antallet af sejre i Paris-Dakar-rallyet, som vandt dette bilmaraton seks gange i løbet af ti års deltagelse i det.

2001 var et vandskelår både med hensyn til løbsregler og vindere. I overensstemmelse med ændringerne i konkurrencereglerne, kunne holdet ikke medbringe udstyr, som i tilfælde af nedbrud ville være i stand til at løse problemet. Eventuelle reparationer skulle udføres af føreren og navigatøren. Samme år vandt en kvinde, Jutta Kleinschmidt, rallyet for første gang.

Russiske lastbiler er blevet ægte triumfer i Paris-Dakar-rallyet. KamAZ-master, et fremragende russisk hold, har vundet maraton mange gange. I de seneste år er hun fortsat i spidsen og vinder jævnligt store internationale konkurrencer.

Team "KAMAZ-master"

rally paris dakar kamaz

I Dakar-rallyets historie har det russiske hold vundet dette prestigefyldte maraton 13 gange. I 2015 blev rallyet, som fandt sted på Bolivia, Argentina og Chiles territorium, for første gang vundet af piloten Airat Mardeev i lastbilkategorien. På den sidste fase af løbet lykkedes det ham at bryde væk fra sine forfølgere og til sidst overgik sine nærmeste konkurrenter,blandt andet holdkammerater, på henholdsvis 14 og 51 minutter (2. plads - Nikolaev, 3. plads - Karginov).

Således viste de russiske piloter igen, hvad KamAZ-bilen er værd. Rally "Dakar" fra år til år i stillingerne for lastbiler forelægger ham.