Welsh Stadium "Cardiff City": historie og kampe

Cardiff City er en af de to fodboldklubber i Wales, der spiller i Premier League. Arenaen har været hjemsted for Cardiff Blues Rugby Club i tre år siden åbningen.

cardiff city stadion

Detaljer

Opførelsen af stadion varede i to år og sluttede i foråret 2009. To hold begyndte at dele arenaen på én gang. Den første var Cardiff City Football Club, som flyttede fra Ninian Park, som havde været hjemsted for hovedstadsklubben i 99 år. Den anden ejer af stadion er Cardiff Blues rugbyklub.

Omkostningerne ved at bygge arenaen var omkring 50 millioner pund. Arup var arkitekten. Kapacitet - 25 tusinde sæder. Cardiff City-stadionet er den anden arena i landet med hensyn til antallet af pladser, kun næst efter Millennium, som har en kapacitet på 74,5 tusinde tilskuere. Om sommeren blev Cardiff City Stadium renoveret, hvorefter det begyndte at rumme op til 33,5 tusinde fans.

Første spil

I midten af juli 2009 spillede Cardiff og Celtic en venskabskamparena kamp. Den officielle debut på Cardiff City stadion fandt sted i august 2009, da Scunthorpe United kom på besøg hos værterne. Kampen endte med en knusende sejr til waliserne med en score på 4-0.

I november samme år besøgte Wales-landsholdet stadionet for første gang og spillede en venskabskamp mod Skotland. Kampen endte med en 3-0-sejr til waliserne. Næsten et år senere spillede Wales deres første officielle kamp i Cardiff City. Det var en kamp inden for rammerne af udtagelsen til EM 2012. Det britiske hold var Bulgariens rival.

berømte kampe

En af de første store klubber, der besøgte den walisiske klubs nye arena, var Manchester City. Det var en kamp i 2. runde af Premier League. Kampen endte med en sensationel 3-2-sejr til Cardiff City. I begyndelsen af anden halvleg tog "borgerne" føringen, men få minutter senere fik waliserne udlignet, og i slutningen af halvlegen gav Campbells double holdet et stort overtag. Negredo satte slutresultatet i pausetiden.

Manchester United kom til Wales i 12. runde. Kampen endte uafgjort. I 13. runde var Cardiff Citys rival Londons Arsenal. Denne gang lykkedes det ikke de walisiske spillere at overraske stormanden. Ramseys spænding og Flaminis mål gav Gunners en jordskredssejr.

Liverpool besøgte Cardiff City i marts. Kampen blev afholdt som en del af 31. runde af Premier League. Merseysiders var et af de bedste hold i mesterskabet og udfordrede til titlen. Kampdebut Kampen åbnede scoringen. Et par minutter senere genoprettede Saures status quo. Midt i første halvleg bragte Campbells mål igen waliserne foran, men inden pausen fik Skrtel igen udlignet. Liverpool vandt anden halvleg 4-1 og vandt kampen 6-3.

cardiff city stadion cardiff city

I sidste runde af 2013/14-sæsonen kom Chelsea på besøg i Cardiff City, efter at have mistet deres chancer for mesterskabet et par kampe før afslutningen på det engelske mesterskab. London Grand blev den sidste store klub, der besøgte det walisiske stadion. Kampen endte med sejren for Jose Mourinhos afdelinger 2-1. I slutningen af sæsonen blev Cardiff City, hvis cheftræner Ole Gunnar Solskjær blev udnævnt under mesterskabet, degraderet til Championship og er aldrig blevet rykket op til den engelske Premier League i 3 sæsoner.

UEFA Super Cup

Efter at have endt på en 20. plads i Premier League i 2013/14 blev Cardiff degraderet til anden division af engelsk fodbold. Siden da er der ikke kommet nogen verdensberømte hold til klubbens arena. Det burde have ændret sig, efter Cardiff City blev valgt til at være vært for UEFA Super Cup-kampen i 2014 mellem Real Madrid og Sevilla.

Kampen blev overværet af 30.854 tilskuere, hvilket stadig er arenaens rekord. Voldgiftsdommeren var den engelske dommer Mark Clattenburg. Real Madrid vandt 2-0 takket være Cristiano Ronaldos spænding.